Heb je een vraag?

Je kan steeds bij ons terecht voor ondersteuning

  • by:
  • June 22nd, 2020
  • Category:

Microsoft stopt ondersteuning van Windows 7 / Windows server 2008


Windows Server 2008 en Windows 7 worden vanaf 14 januari 2020 niet langer meer ondersteund door Microsoft. Vanaf dat moment zal Microsoft dus geen technische ondersteuning of software-updates meer aanbieden voor deze Windows-versies.

Wat wil dit nu concreet zeggen?

Indien u in het bezit bent van een PC met Windows 7 zal u na 14 januari 2020 niet langer beveiligingsupdates ontvangen. Bijgevolg zal ook de ondersteuning van de klantenservice van Microsoft niet meer worden aangeboden voor uw PC. 
U kan uw PC gewoon blijven gebruiken en Windows opstarten, maar uw PC zal kwetsbaar 
zijn voor virussen en tal van andere risico’s. Ook de ondersteuning voor Internet Explorer op je Windows 7 toestel wordt stopgezet. Er kan niet gegarandeerd worden dat toekomstige versies van onze software nog compatibel zullen zijn. 

Wat adviseren wij?

Wij adviseren een overstap naar een toestel met Windows 10 Pro of een Windows Server 2019. Maar u kan natuurlijk ook uw toestel upgraden. Windows 10 is compatibel met zo goed als alle Windows 7 applicaties en het merendeel van de randapparatuur. 
Om Windows 10 Pro ten volle te kunnen benutten, inclusief de nieuwste hardwaremogelijkheden, kan u ervoor kiezen over te stappen naar een nieuwe PC met Windows 10 Pro. Een nieuwe PC brengt tal van voordelen met zich mee. Zo zijn de nieuwe PC’s sneller, lichter, krachtiger en veiliger.

Hoe nagaan?

Via de toetsencombinatie ‘Windows-knop + PAUSE’ kan u direct zien over welke versie van Windows u beschikt.
Fraeye Hardware Group

Heeft u nog vragen?

Wenst u hulp bij het upgraden of bij het nazicht van uw Windows Server versie kunt u ons telefonisch of via mail contacteren.